Yozgat

Yozgat’ta tekstil fabrikasındaki yangın

23:41 06 Ekim 2015
Yozgat’ta tekstil fabrikasındaki yangın

Yangını çıkardığı öne sürülen kişi, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Sorgun ilçesinde tekstil fabrikasında çıkan yangınla ilgili gözaltına alınan kişi, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçede tekstil fabrikasında dün akşam çıkan yangın ile ilgili fabrikada işçi olarak çalışan ve bir süre önce işten ayrılan R.T (21), jandarma karakoluna teslim oldu.

Vardiya sonrasında fabrikaya geldiği ve yangın çıkardığı, daha sonra korkarak karakola teslim olduğu öğrenilen R.T, jandarmadaki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlının sevdiği iş arkadaşından karşılık görememesi üzerine rahatsızlık verdiği için işten çıkartıldığı, bu sebeple fabrikayı yaktığı öne sürüldü. 

R.T'nin ifadesinde, işten çıktıktan sonra hiçbir yerde iş bulamadığını, fabrikaya birçok kez başvuruda bulmasına rağmen kabul edilmediğini, bu nedenle "Benim çalışmadığım yerde kimse çalışamaz'' diyerek yangın çıkardığını söylediği öğrenildi.

Ahmet Efendi Mahallesi'nde dün akşam 150 işçinin çalıştığı tekstil fabrikasında çıkan yangın nedeniyle fabrika kullanılamaz hale gelmişti.

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.