Yozgat

Yozgat'ta tekstil fabrikasındaki yangın

15:24 10 Ekim 2015
Yozgat'ta tekstil fabrikasındaki yangın

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Genel Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Sorgun ilçesinde, 5 Ekim'de 150 işçinin çalıştığı tekstil fabrikası çıkan yangında kullanılamaz hale gelen fabrikanın işçilerinin mağduriyetini en kısa zamanda gidereceklerini bildirdi. 

Sorgun Termal Tesislerde yangın mağduru işçilerle buluşan Akgül, esnafın Türkiye’nin orta direği olduğunu ve yarattığı istihdamla hem devlete hem de millete önemli katkılar sağladığını söyledi.

Sorgun’da geçen hafta meydana gelen tekstil fabrikası yangınının kendisini çok üzdüğünü, yangın haberini alır almaz kendi programlarını iptal ederek tekstil fabrikasına gittiğini aktaran Akgül, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ile birlikte incelemelerde bulunduğunu ifade etti.

TESKOMB olarak Türkiye’deki tüm esnafların başkanı olduğunu vurgulayan Akgül, şunları kaydetti:

''Tüm ülkelerde ne yazık ki, yaşanan her felaketin en büyük mağdurları esnaflar olmuştur. Genel olarak bizlerin iş yerleri binaların ya giriş katı ya da bodrum katlarındadır. Bu yüzden yağmurda, karda, selde, yangında, terörde ilk hasar gören bizim esnaflarımızdır. Bundan dolayı da bizlere bağlı her gün 5-10 esnaf bu tür felaketlerle karşı karşıya kalabiliyor. Bizim bunların hepsinin zararlarını karşılamamız mümkün değil. Ancak buradaki yangın olayı çok farklı. Burada 150 kişi çalışıyor ve bunlar yaklaşık 800 kişiye ekmek sağlıyor. Önümüz kış ve bu insanlar birçok takside girmişler. Ne yapabileceğimizi görüştük. Bizlerin yapabilecekleri sınırlı. Ancak bizlerden çatının kapatılması talep edildi. Biz de bunun sözünü veriyoruz. Gerekirse cebimden vereceğim ve yanan fabrikanın çatısını ben kapatacağım. Bundan sonrası iş yeri sahibine ve sizlere kalıyor. İş yeri sahibi de bir an önce sigortadan parasını alır da sizler de tekrar çalışmaya başlarsınız.''

İşçilerin, yol, temizlik, enkazın kaldırılması gibi istekleriyle ilgili isteklerinin de kaymakamlık ve belediye tarafından yapılacağı belirtildi.

Ahmet Efendi Mahallesi'nde 150 işçinin çalıştığı tekstil fabrikası, 5 Ekim'de çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.