Yozgat

Boğazlıyan'da Kentsel Dönüşüm Projesi

12:11 12 Ekim 2015
Boğazlıyan'da Kentsel Dönüşüm Projesi

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan "Kentsel Dönüşüm Projesi"nin temelinin atılacağı bildirildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Orhan Yüce, TOKİ Şube Müdürü Mustafa Arık, Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal ve AK Parti İlçe Başkanı Hamza Kaya, kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı eski sanayi sitesi alanında incelemede bulundu.

Belediye Başkanı Hamdi Erdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temeli atılacak kentsel dönüşüm projesinin Boğazlıyan açısından önemli bir miladın adı olduğunu söyledi.

Eski sanayi sitesinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesini başarı ile yerine getirdiklerini dile getiren Erdal, "Bir taraftan mezbeleliği ortadan kaldırırken, diğer taraftan modern ve planlı şehirleşmeyi oluşturacağız" dedi

17 Ekim 2015 Cumartesi günü Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelinin atılacağını belirten Erdal, "Kentsel dönüşüm çalışmaları çok detaylı ve uzman bir kadro ile yapıldı. Çünkü proje hem ekonomik ve sosyal hem de toplumsal ve çevresel faktörler gibi bir çok konuyu kapsıyor. İstikrar güveni, güven yatırımı ve yatırım ise kalkınmayı sağlamıştır. Bu kentsel dönüşüm fiziki yapısı kadar ilçenin sosyal yapısını da değiştirecek ve geliştirecektir. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal ve beraberindeki heyet daha sonra TOKİ tarafından yapımı tamamlanan yeni Boğazlıyan Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrası eksiklikleri büyük oranda tamamlanan yeni Boğazlıyan Devlet Hastanesinin kısa bir süre içerisinde hizmet vermesinin planlandığı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.