Yozgat

Yozgat'ta Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona gelindi

16:52 14 Ekim 2015
Yozgat'ta Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona gelindi

Yozgat'ta eski sanayi sitesinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi ihalesinin 7 Aralık'ta yapılacağı bildirildi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Belediyesi Meclis Salonu'nda yaptığı basın toplantısında, yıllardır Yozgat’ın önemli sorunu olan Eski Sanayi Sitesinde, kentsel dönüşüm ihalesinin TOKİ tarafından 7 Aralık’ta yapılacağını söyledi.

Yaklaşık 20 yıldır çözüm üretilmeye çalışılan ve oluşturduğu çirkin görüntü ile insanlara rahatsızlık veren Yozgat Eski Sanayi Sitesinde çalışmaların tamamlanma noktasına geldiğini ifade eden Arslan, "Burada bulunan 682 hak sahibi ile anlaşma sağlandı. 125 hak sahibi ile ise anlaşma zemini aranmaktadır. 125 hak sahibinin alan üzerindeki payı ise yüzde 5 civarındadır" dedi.

İtirazlar sebebiyle projenin başlatılamadığını belirten Arslan, "Biz hak sahipleri ile görüşerek. 7 milyon lira bir kamulaştırma yaptık ve çalışmalarımızı tamamladık. Bunun yanında proje yenilenmesine gidildi. Daha önce 16-17 kat üzerinde 630 daire yapılacaktı. Bunu biz 7 kat üzerine 297 konuta düşürdük. Daha önceki anlaşmadaki konutların yüzde 34’ü belediyenin olacaktı, şimdi ise yüzde 24’ü belediyemizin olacak. Biz belediyeye gelir getirmekten ziyade güzel bir şehir yapmayı, örnek bir proje uygulamayı düşündük" diye konuştu.

Eski Sanayi Sitesinin TOKİ tarafından 7 Aralık’ta ihale edileceğini ifade eden Arslan, özellikle yeni yapılan valilik hizmet binası alt kısmında bulunan Menekşe evlerinin olduğu bölümde bir meydan oluşturmayı düşündüklerini, yeni caddeler, yeni iş alanlarıyla şehrin sosyal ve ekonomik olarak gelişmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.