Yozgat

Siyasetçilerin terzisi çırak bulamıyor

11:01 15 Kasım 2015
Siyasetçilerin terzisi çırak bulamıyor

Yozgat'ta yarım asırdır terzilikle uğraşan ve bugüne kadar birçok siyasetçinin elbisesini diken 74 yaşındaki Yaşar Özayan, çırak bulamamaktan yakınıyor.

Özayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1953 yılında 12 yaşındayken terzi Osman Şenyiğit'in yanında çırak olarak işe başladığını, 1964 yılında ise kendi dükkanını açtığını söyledi.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in kıyafetlerini diktiğini ifade eden Özayan, eski bakanlardan Lütfullah Kayalar'ın, milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal'ın, birçok eski milletvekilli ve Yozgatlı üst düzey bürokratın elbiselerini diktiğini anlattı.

Cemil Çiçek'in iyi bir müşteri olduğunu belirten Özayan, "İşime hiç karışmazdı. Onun tek bir düsturu vardı, 'Ben hukukçuyum, kimseye dosyamı karıştırtmadım, ben de kimsenin işine karışmam. Bildiğin gibi yap, ben toplumdaki bir insanım, elbisem güzel olsun' derdi ve yaptığım işi takdirle anardı. Çok değerli bir müşterim, hiç pazarlığı yok, kaç para demişsem verirdi" ifadelerini kullandı.

Çırak bulmakta zorlandığını anlatan Özayan, "Meslek hayatım boyunca 50'ye yakın çırak yetiştirdim. Bunların birçoğu da mesleği bıraktı. İşi öğretecek çırak bulamadığım için yıllardır yalnız çalışıyorum. Çırak yetişmediği için de bu sektörde önümüzdeki yıllarda belki de hiç temsilci kalmayacak" dedi.

Özayan, çıraklığı döneminde ustasının kendisine hiç harçlık vermediğini, üstelik ustasının "Ben size meslek öğretiyorum, sizin bana para vermeniz gerekir" dediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.