Yozgat

Sorgun'da Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası

15:37 29 Kasım 2015
Sorgun'da Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası

 Sorgun ilçesinde, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Kaymakam Ali Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım kampanyasının Sorgun Platformu tarafından başlatıldığını ifade ederek, Bayırbucak Türkmenleri için her türlü katkıyı yapmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Bayırbucak Türkmenleri’nin Hatay’ın Yayladağı ilçesinin karşısından başlayarak Lazkiye’ye kadar uzanan bölgedeki 36 köy ve 2 nahiyede yaşadıklarını ifade eden Arslantaş, buralarda savaş durumunun yaşandığını belirtti.

Bölgede yaşayan Türkmenlerin bombardıman altında olduğunu kaydeden Arslantaş, şöyle konuştu:

"'Burada yaşayan Türkmen kardeşlerimize gerekli yardımı yapmak boynumuzun borcudur. Yayladağı Kaymakamı ile görüştüm. Kardeşlerimizin nelere ihtiyacı olduğu yönünde bilgiler aldım. Şu anda en çok çocuk bezi, çocuk maması, süt, konserve, kuru gıda ve suya ihtiyaçları bulunduğunu söyledi. Biz de kampanyamızı bu gıda ve eşyalar üzerine başlattık. Bunların haricinde hiçbir şey kabul etmiyoruz. Para yardımında bulunmak isteyenler de, yardımda bulunacağı parayla, makarna, bulgur, çay, kuru fasulye, nohut, mercimek ve bunun gibi gıdalar alıp yardım yapabilirler."

Yardım kampanyasının perşembe gününe kadar devam edeceğini, toplanan yardımların Hatay’ın Yayladağı ilçesine gönderileceğini vurgulayan Arslantaş, yardımların Belediye Sergi Salonu ve Eski Buğday Pazarı’nda bulunan Dost Gönüller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde kabul edildiğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.