Yozgat

Sorgun’da kursiyerlere girişimcilik sertifikası verildi

15:10 29 Aralık 2015
Sorgun’da kursiyerlere girişimcilik sertifikası verildi

 Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile KOSGEB işbirliğinde Sorgun ilçesinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na katılan 49 kişiye sertifikaları verildi.

Belediye Gençlik Merkezinde yapılan törende konuşan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Türkiye İş Kurumu'nun işsizlerin umut kapısı haline geldiğini, devletin bu kurum vasıtasıyla birçok kişiye istihdam sağlamaya devam ettiğini söyledi.

İş yeri kurmak isteyenlere 50 bin liraya kadar destek sağlandığına ifade eden Şimşek, "Sorgun El Sanatları Merkezi içerisinde faal olan iş yerlerimiz bulunuyor. Belediye olarak iş kuracak vatandaşlarımıza her türlü yardıma hazırız. Bunun yanında merkezimizin hemen yan tarafına 132 ve 80 metrekare alanlara sahip 40 tane yeni iş yerleri yapmayı planlıyoruz. Bu iş yerlerini Sorgunlu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

 Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nevzat Atak da, Sorgun’da 49 kursiyere belgelerinin verildiğini ifade ederek, 2015 yılında 300 kişiye uygulamalı girişimcilik kursu verdiklerini söyledi.

Kursların bir ayağı olan Sorgun’daki Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nun sona erdiğini vurgulayan Atak, şöyle konuştu:

"Bugün 49 kursiyerimiz belge almaya hak kazandı. 31 Aralık tarihine kadar devam eden engellilerimize yönelik kurs başvurularımız halen devam ediyor. Bu kursu tamamlayan engelli kardeşlerimize ise 36 bin liraya kadar hibe kredi veriliyor. Tabi bu hibeden faydalanabilmeleri için engelli raporlarının ve girişimcilik belgelerinin olması, destekten yararlanmak isteyen engellilerin 31 Aralık tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor.”

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık ise daha önce 70 bin lira hibe desteğinin 100 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

Konuşmaların ardından kursu bitiren 49 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.