Yozgat

“Bozkırın kızları” projesi

15:07 13 Ocak 2016
“Bozkırın kızları” projesi

Yerköy’de hayata geçirilecek Bozkırın Kızları Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Yerköy Öğretmenevi'nde gerçekleşen tanıtım programına, Kaymakam Nevzat Şengök, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Tanıtım programında konuşan proje uzmanı Birsel Aydoğan, amaçlarının başta kız çocukları olmak üzere okullaşma oranlarının artırmak olduğunu söyledi.

Eğitim kalitesinin artırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi yoluyla, insan kaynağına yapılan yatırımın artırılmasının da hedeflendiğini vurgulayan Aydoğan, "Kız çocuklarının okula kazandırılmaları konusunda hepimizin yapabileceği pek çok şey vardır. Kız çocuklarının eğitimi konusunda dikkat çeken broşürlerin hazırlanıp toplumun ortaklaşa kullandığı alanlara okul, çarşı, pazar, cami, park, sağlık ocağı, varsa halk eğitim merkezi ve toplum merkezi ve dağıtılmasında fayda olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yöneticiler, öğretmenler ve tüm eğitim çalışanları arasında bir ekip bilinci içinde olumlu ilişkiler kurulması ve geliştirilmesine özen gösterilmesi gerektiğini belirten Aydoğan, "Öğretmenlerin mesleki gelişim, ihmal, istismar, insan ve çocuk hakları gibi konularda eğitim almaları gerekmekte. Geç kayıt yaptıran yada devamsızlık yapan özellikle kız çocuklarının seviyelerinin yükseltilmesi için gerekli eğitim desteğinin verilmesi bu tür olumsuzlukların önüne geçecektir" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.