Yozgat

Kırşehir'deki deprem

10:37 21 Ocak 2016
Kırşehir'deki deprem

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından, bazı binaların zarar gördüğü Yozgat'ın Yerköy ilçesinde hasar tespit çalışması başlatıldığı bildirildi.

Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çiçekdağı'nda 10 Ocak'ta meydana gelen depremin, başta Yerköy olmak üzere tüm ilçelerde hissedildiği belirtildi.

Yerköy'ün Ayanoğlu Mahallesi'nde çöken binaya ait enkaz kaldırma çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, İl Afet ve Acil Durum ile Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerinin koordinasyonunda Ayanoğlu Mahallesi'nde dün hasar tespit çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Çalışmalara Kayseri, Çorum, Sivas, Aksaray, Ankara ve Nevşehir AFAD'dan 11 ekip, 22 kişilik hasar tespit ekibi, 5 afet ve acil durum yönetim merkezi personeli, 5 yönetici, 11 şoför ve 2 arama kurtarma personeliyle başlanmıştır'' bilgisi verildi.

Mahallede çöken binanın çevresindeki yapıların yüzde 95'inde hasar tespit çalışmasının sahada tamamlandığı belirtilen açıklamada, bu binalara ait veri girişlerinin, Yerköy Kaymakamlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde devam ettiği kaydedildi.

Sahada çalışmaya başlamadan önce bölgeye ait uydu görüntüleri ve krokiler üzerinden ekiplerin dağılımının belirlendiğine işaret edilen açıklamada, ekipler için çalışacakları alanlara ait planların temin edildiği de bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.