Yozgat

Akdağmadeni'de Tevfik Bey Abidesi restore edildi

14:38 10 Şubat 2016
Akdağmadeni'de Tevfik Bey Abidesi restore edildi

Akdağmadeni Belediyesi, Haşim Bey tepesindeki Tevfik Bey Abidesinin restorasyonunu gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Suphi Daştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Parkı içerisinde bulunan Tevfik Bey Abidesini restore ederek eski görünümüne kazandırdıklarını söyledi.

İlçe merkezinde yapılan restorasyon çalışmalarıyla birçok tarihi yapıları turizme kazandırdıklarını belirten Daştan, "İlçe tarihini gün yüzüne çıkartacak restorasyon çalışmalarına devam edeceğiz. Tarihine sahip çıkmayan sağlam bir gelecek inşa edemez ilkesine dayanarak Haşim Bey tepesi olarak bilinen, ilçemizin Atatürk parkı içerisinde bulunan Tevfik Bey Abidesinin restorasyon ve çevre düzenlemelerini yaptırdık" dedi.

Yozgat ve bölge halkının milli mücadelenin başlarında oldukça sıkıntı çektiğini ifade eden Daştan, "14 Haziran 1920 tarihinde asilerin eline düşmüş, kanları pahasına vatanlarına sarılan ve bu yolda şehit düşen vatandaşlarımız arasında ilçemizde "Arapkirliler” diye anılan Karamağra Bucak Müdürü Mehmet Oğlu Tevfik Bey'de bulunmaktadır. Tevfik Bey, asiler tarafından 16 Kasım 1920'de hunharca katledilerek şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bizlere de bu anlamlı anıtı yeniden ayağa kaldırarak tarihimize sahip düşüyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • Gürman Tevfik 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkana Teşekürlerimi sunarım. Mehmet oğlu Tevfik’in torunu Dr Gürman Tevfik
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.