Yozgat

Türk Metal Kırıkkalespor- Yozgatspor 1959 FK maçına doğru

10:29 11 Şubat 2016 1 Yorum Var
Türk Metal Kırıkkalespor- Yozgatspor 1959 FK maçına doğru

Yozgat Belediye Başkanı ve Yozgatspor 1959 FK Kulüp Başkanı Kazım Arslan, Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta mücadele eden takımlarının deplasmanda oynayacağı Türk Metal Kırıkkalespor maçı için centilmenlik çağrısında bulundu.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 hafta sonra deplasmanda Türk Metal Kırıkkalespor ile karşılaşacaklarını, bu maçın şampiyonluk yolundaki en önemli adım olduğunu söyledi.

Sporun dostluk, kardeşlik olması gerektiğine dikkati çeken Arslan, "Son günlerde sosyal medya üzerinden Kırıkkalespor ve Yozgatspor taraftarları ortamı germeye çalışıyor. Bu hiç doğru bir davranış değil. Spor sadece sahada oynanan bir oyun değil, spor dostluk, kardeşlik, centilmenliktir" dedi.

Bu maçın seyir zevki yüksek bir spor karşılaşması olacağını belirten Arslan “Bu maç bir eğlence, bir dostluk göstergesi olmalı. Taraftarların bunu bir kan davası haline getirmelerine hiç gerek yok ve bu çok yanlış bir tutum. Ben Kırıkkale Belediye Başkanı, emniyet müdürü, kulüp başkanı, kısaca tüm ilgili mercilerle görüştüm ve ortamı yatıştırmalarını rica ettim. Kırıkkale bizim komşu ilimiz. Bizim birbirimize düşman olmamız hiçbir şey kazandırmaz. Aksine dost olursak önemli kazanımlar elde edebiliriz. Yıllar önce yaşanmış olumsuz, tehlikeli örnekleri tekrar yaşatmanın anlamı yok. Allah göstermesin kötü olayların yaşanması durumunda, bundan hepimiz de sorumlu oluruz” diye konuştu.

Başkan Arslan, Türk Metal Kırıkkalespor-Yozgatspor maçı öncesi yoğun önlemler alınacağını, ancak bu önlemlerden önce her iki kulübün taraftar liderlerine de büyük iş düştüğünü ve sosyal medya üzerinden ortamı yumuşatmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum futbol kardeşlik oyunudur 
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.