Yozgat

Yozgat'ta EBA tanıtıldı

15:42 12 Şubat 2016
Yozgat'ta EBA tanıtıldı

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtıldı.

Halide Edip Kız Teknik ve Anadolu Lisesinde yapılan toplantıda, Fatih Projesi Koordinatörü Muhammet Derviş Baran, gazetecilere EBA hakkında bilgi verdi.

Fatih Projesi, EBA ve V-Sınıf uygulamaları hakkında bilgi veren Baran, günümüzde bilgisayarlaşma dönemi yaşandığını, bilgisayarların hayatın her alanına girdiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hem sınıf ortamında hem sınıf dışında çocukların eğitim hayatını zenginleştirmek ve ihtiyaçlarını güvenilir ortamlarda karşılamalarını sağlamak için Fatih Projesi'ni başlattığını ifade eden Baran,

şunları kaydetti:

"Proje kapsamında il genelinde, ilkokullara 865, ortaokullara bin 598, genel orta öğretim kurumlarına 624, mesleki ve teknik eğitim kurumları 943, toplamda 4 bin 40 etkileşimli tahta kurulumu yapılmıştır. Yine il genelinde, öğretmen ve öğrencilerimize, 8 bin 817 tablet bilgisayar dağıtılmış, okullarımıza 468 çok amaçlı yazıcı verilmiştir. EBA ve V-Sınıf, bilgisayar destekli eğitim platformudur. Bu yönüyle EBA eğitim içerikleriyle beraber, eğitimi zenginleştirme, çocukların hem eğlenebileceği hem öğrenebileceği güvenli bir liman olma amaçlanıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.