Yozgat

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

13:28 18 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Yozgat'ın ilçelerinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla anma programları düzenlendi.

Yerköy Şehitlik Mezarlığında gerçekleşen program saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı. İlçe Jandarma Komutanlığı adına konuşma yapan Jandarma Astsubay Çavuş Mansur Burak, bağımsızlık uğruna yurdun dört bir köşesinden gelen insanların canlarını seve seve feda ettiğini belirtti.

Burak, "Canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkartılmadan bilinmeyen yerlerde kefensiz bazılarının da mezar taşlarının olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda devam eden programa Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy Cumhuriyet Savcısı Semih Şimşir, İlçe Jandarma Komutanı Abidin Işlak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Boğazlıyan

Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve saygı duruşu başlayan törene Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu,Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ahmet Keremit, Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Caner Yılmaz kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Boğazlıyan Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde devam eden programda İmam Hatip Ortaokulunun Çanakkale Zaferiyle ilgili olarak hazırladığı çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

-Sarıkaya

Sarıkaya'da Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Namık Kemal İlk ve Ortaokulu Siyasettin Eser Konferans Salonunda devam eden programda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Programın açılış konuşmasını yapan öğretmen Abbas Öz, Çanakkale Zaferi'nin özellikle genç nesillere iyi aktarılması ve anlatılmasını şehitlere bir borç olarak gördüklerini kaydetti.

Programda, şiirlerin okunmasının ardından "Çanakkale" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Öğrenciler tarafından oratoryo gösterisi yapıldı.

-Saryakent

Saraykent Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Törene Kaymakam Murat Kaplay, Belediye Başkan Vekili Yusuf Berk, Garnizon Komutanı Astsubay Yusuf Cantürk ve daire amirleri katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören Saraykent İlköğretim Ortaokulu konferans salonunda devam edildi. Öğrenciler burada çeşitli tiyatro eserlerini sahneledi.


- Akdağmadeni

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program Belediye Kültür Merkezinde devam etti. Programa, Kaymakam Göksel Yüksel, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yusuf Özkan, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve şehit yakınları katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Erdal Öcalan yaptı.

Öcalan, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatan için şehit düşen askerlerin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından program, şiir dinletisi ve oratoryo oyunlarıyla devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.