Yozgat

Taşeron işçilerin kamuda istihdamı

14:55 04 Nisan 2016
Taşeron işçilerin kamuda istihdamı

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, ''Kamuda taşeron işçilerimiz, 4857 sayılı iş kanuna göre çalışmalı ya da tamamen devlet memurları kadrosuna alınmalıdır'' dedi.

Zararsız, Hizmet İş Sendikası Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Hizmet İş Sendikası ve bağlı bulundukları Hak İş Konfederasyonu'nun bu durumu çalışma hayatı açısından olumlu bulduğunu ve desteklediniğini belirtti.

Kamu kurumlarına bağlı işyerlerinde yıllardır taşeron şirketler yanında çalışan işçilerin bugünden sonra da “işçi” statüsünü koruyarak çalışmalarına devam etmelerini talep ettiklerini ifade eden Zararsız, "Taşeron işçilerinin 'işçi' statüsünde çalışmalarına devam etmelerini sağlayacak yasal düzenlemelerle ilgili hazırlık süreçlerinin, başta işçi sendikaları olmak üzere sosyal taraflarla görüşüldükten sonra başlatılmasının yerinde olacağına inanıyoruz." dedi.

Çıkarılacak yeni yasa ile taşeron işçilerin işçi ya da memur kadrosuna geçirilmesini istediklerini belirten Zararsız, şunları kaydetti:

"Hak-İş Konfederasyonu olarak bunun takipçisi olacağız. Belediyeler biran evvel şirketlerini kurmalı, şirket olmaz ise, belediyelerde çalışan taşeron işçilerimizin de belediye kadrosundan yararlanmasını istiyoruz. Şuan itibari ile Türkiye’de çalışan 720 bin taşeron işçinin 318 bini belediyelerde çalışan taşeron işçiden oluşmaktadır. Kamuda taşeron işçilerimiz, 4857 iş kanuna göre çalışmalı ya da tamamen devlet memurları kadrosuna alınmalıdır. Hak-iş Konfederasyonu, meclis komisyonunda toplantılara katılacaktır. Bu yasanın amacına uygun çıkarılması için katkı sağlanacaktır."

Zararsız, basın toplantısının ardından AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz'i ziyaret ederek, Taşeron işçilerin kamuda istihdamı nasıl olacağı noktasında talep ve isteklerini iletti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.