Yozgat

Dünya Sağlık Haftası

16:44 13 Nisan 2016
Dünya Sağlık Haftası

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla yürüyüş yapıldı.

Yerköy Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen yürüyüş, Yerköy Devlet Hastanesinin önünde başladı, İstasyon Meydanı'nda tamamlandı.

Hastane Başhekimi Ümit Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sağlıklı Yaşam İçin Spor Yap" sloganıyla tertiplenen yürüyüşün önemini belirtti.

Sağlığın ruhen, bedenen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olduğuna dikkati çeken Öztürk, ''Sağlık çalışanları olarak Yozgat'ta ve Yerköy'de halkımıza sağlık hizmetlerini büyük bir özveriyle sunuyoruz. Sağlıklı bir hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel hakkıdır. İnsanların daha sağlıklı ve mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp bilimi, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olmuştur. Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar, ülkelerin gelişmişliği ve kalkınmışlığı bakımından önemli bir göstergedir." diye konuştu.

Öztürk, tüm sağlık çalışanlarının Dünya Sağlık Haftası'nı kutladı.

Yürüyüşe Kaymakam Nevzat Şengök, cumhuriyet savcısı Semih Şimşir, Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kuruca, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, sağlık çalışanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.