Yozgat

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

11:26 26 Nisan 2016
"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen bisiklet dağıtım töreni sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de teröristlerce yola döşenen patlayıcının, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yücel Yılmaz'ın cenazesi nedeniyle iptal edilen etkinliğin bugün yapıldığını ve bisikletlerin çocuklara dağıtıldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığının, bisikletlerin öğrencilere fiziksel aktivite alışkanlık kazandırmak amacı ile gönderdiğini belirten Kaymakam Şengök,

''Çocuklara, gençlere ve belediyelere başta olmak üzere 300 bin kişiye bisiklet dağıtmayı planlayan Sağlık Bakanlığı, Yerköy ilçemizde dahil olmak üzere Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerine bisiklet gönderdi. Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile ilçede belirlenen çocuklara ve yatılı bölge okullarına 18 adet bisiklet dağıtımı yapıldı.'' diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.