Yozgat

Şehitlerin adı, kütüphane ve müzede yaşatılacak

16:46 26 Mayıs 2016
Şehitlerin adı, kütüphane ve müzede yaşatılacak

Terörle mücadelede şehit düşen polis memuru Gökhan Osman Karaduman ile Jandarma Er Murat Karataş'ın ismi, Yozgat merkeze bağlı İnceçayır köyünde oluşturulan kütüphane ile müzede yaşatılacak.

İnceçayır'daki kullanılmayan okul binasında, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2011'de terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Karaduman adına kütüphane, Şırnak'ta 1996'daki çatışmada şehit olan Jandarma Er Karataş adına da köy müzesi oluşturuldu.

İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, kütüphane ve köy müzesi oluşturmanın yaklaşık 20 yıllık bir hayal olduğunu söyledi.

Emekliliğinden sonra döndüğü köyde gençlerle derneği kurduklarını anlatan Karaca, atıl durumdaki okulu değerlendirmek istediklerini bildirdi.

Köylerinde iki şehitlerinin bulunduğunu belirten Karaca, "Şehitlerimiz adına ne yapabiliriz diye düşündük. Muhtarımız, köydeki öğrencilerin taşımalı sistemle başka okula gittiğini ve okulun boş olduğunu söyledi. Biz de okulu değerlendirip harabe durumundan kurtarmak istedik. Sınıflardan birini şehidimiz Karaduman adına kütüphane, diğerini ise şehidimiz Karataş adına müze olarak düzenledik." ifadelerini kullandı.

Müzede tarım ve ev aletlerini sergilediklerini kaydeden Karaca, "Geçmişte kullanılan çanak fıçıyı, lüks lambasını, gaz ocağını, abayı kimse bilmiyor. Nereden nereye geldiğimizi göstermek için böyle bir müze oluşturduk. Özellikle öğrenci kardeşlerimizin gelip buraları görmesini istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.