Yozgat

Ağzıyla portre yaptı, hediye etmek istiyor

12:13 15 Temmuz 2016
Ağzıyla portre yaptı, hediye etmek istiyor

ÖZCAN GÜNEY - Yozgat'ta, kollarını kullanamadığı için ağzıyla tuttuğu fırçayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini çizen 50 yaşındaki bedensel engelli Narin Işık, tabloyu Erdoğan'a armağan etmek istiyor.

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan 50 yaşındaki Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yaşında çocuk felci geçirdiğini ve kısmen felç kaldığını söyledi.

Ağzıyla fırça tutarak resim yaptığını anlatan Işık, "Ayaklarım tutmuyordu. 2007 yılında rahatsızlığım ilerleyince ellerim ve kollarım da tutmaz oldu. Resim yapmayı çok seviyordum ama ellerimi kullanmıyordum. Ağzımla resim yaptığımı gören hocam beni takdir etti, bana çok güzel resim yaptığımı söyledi. Bu şekilde resim yapmaya başladım." dedi.

Işık, ağızla fırça tutup resim çizmenin çok zor olduğunu, gözleriyle odaklanarak şekil vermeye çalıştığını belirtti.

Merkezdeki atölyede açılan resim kursuna katıldığında buna şaşıranlar olduğunu dile getiren Işık, "Fırçayı ağzıma alıp denedim, arkadaşlarım bana güldüler. Bu durum beni biraz yıldırdı, çekindim. Kursa 1 sene kadar gitmedim. Tekrar düşündüm ve dedim ki ben gülecek bir şey yapmıyorum, ben başarılı olmak istiyorum.'' diye konuştu.

Işık, daha sonra yeniden resim yapmaya başladığını ve 8 yılda ağzıyla bine yakın resim çizdiğini aktardı.

Genellikle manzara resimleri çizdiğine değinen Işık, ilk kez milli güreşçi Rıza Kayaalp'in portresini yaptığını, sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini yapmaya karar verdiğini anlattı.

- Cumhurbaşkanının portresini 3 ayda yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük hayranlık ve sevgi duyduğunu dile getiren Işık, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın resmini yapmak insana heyecan veriyor. Belki 300 defa denedim. Denemeler sonucunda 3 ay içerisinde resmi yaptım. Yaparken de çok zorlandım. Özellikle bir insanı resmetmek çok zor. Bu hediyeyi kendisine vermek istiyorum. Bu resmi beğenmesini, takdirle kabul etmesini istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyarete gitmeyi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni görmeyi çok istiyorum.''

- ''Cumhurbaşkanımız garibanların babası''

Babasını küçük yaşta kaybettiğini anlatan Işık, "Sayın Cumhurbaşkanımızın resmini yaparken hep şunu söyledim; 'babacığım, sen garibanların babasısın, bu baba kelimesine yakışıyorsun, ilk baba dediğim insan sizsiniz.' Ben babamı küçükken kazada kaybettiğim için 'baba' diyemedim ama Cumhurbaşkanımıza 'baba' diyorum.'' ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.