Yozgat

Darbe girişiminden etkilenerek türkü yazdı

15:20 19 Ağustos 2016
Darbe girişiminden etkilenerek türkü yazdı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşayan halk ozanı Yüksel Nihal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden etkilenerek yaşanan olaylarla ilgili türkü yazıp seslendirdi.

"Sahipsiz mi sandın FETÖ bu yurdu" ismini verdiği türküsünün videosunu sosyal medyada paylaşan Nihal, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yüksel Nihal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminden etkilenerek türkü yazdığını ve sosyal medyada paylaştığı türkü için kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldığını söyledi.

Halk ozanı olarak yaşananlara duyarsız kalamadığını dile getiren Nihal, şöyle konuştu:

"Türkiye'de hiç ummadığımız insanlar kendilerini tankların, tüfeklerin önlerine atarken benim duyarsız kalmam olmazdı. İsterdim ki ben de o camianın içerisinde olaydım, ben de tepkimi göstereydim. Ulaşamadığımıza göre bir halk ozanı ruhuyla en azından yerim, yönüm belli olsun diye, FETÖ'ye benim de cevap vermem gerektiğini düşündüm. Milli duygularım kabardı, halk ozanı olarak içimden geldi ve bu şekil yurdumun bu duruma düşmesine üzüldüğümden dolayı cevap vermek istedim."

Türküyü 1 saat içerisinde yazdığını ve sosyal paylaşım sitesinde paylaştığını ifade eden halk ozanı Nihal, "Müziğine uğraştım ve kısa süre içerisinde de tamamladım. Türküyü yazdıktan sonra, video çekip sosyal paylaşım sitesine attım. Bir hafta içerisinde 10 bine yakın görüntülenme oldu, gelen yorumlardan da çok mutlu oldum. Çok güzel yazdığımı, çok güzel söylediğimi belirttiler. 8 kıta yazdım, 8'ini de çaldım ve söyledim. Toplam 10 dakikalık bir türkü oldu. Güzel bir duygu vatanım ve milletim için böyle bir türkü yazmak benim için." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.