Yozgat

30 Ağustos Zafer Bayramı

13:06 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

Sorgun ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, törenle kutlandı.

Sorgun Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Sorgun Kaymakam Vekili Oğuzhan Sargın, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Metin Gezer, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende Jandarma Üstçavuş Ömer Gündüz, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Gündüz, gerek Kurtuluş Savaşı'nda gerekse 15 Temmuz darbe girişiminde, vatan uğruna şehit düşenleri saygı ve minnetle andığını belirtti.

Geçmişte olduğu gibi bugün de insanın doğasında var olan özgürlük aşkının Türk milletinde ne denli güçlü olduğunu kavrayamayan dış güçlerin, çok büyük bir yanılgıya düştüğüne dikkati çeken Gündüz, şunları kaydetti:

"26 Ağustos 1922 sabahı başlayan taarruzda eşi benzeri görülmemiş bir zafer destanına tanık olarak bu yanılgılarının bedellerini ödüyorlar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir' sözleri, milleti ile bütünleşmiş olan ordumuzun başarısını bütün açıklarıyla ifade etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihimiz boyunca yüce milletimizin de desteğiyle kutsal vatan topraklarını bütün benliğiyle savunmuş ve savunmaya da devam etmektedir."

Sorgun Kaymakam Vekili Sargın, törenin ardından Hükümet Konağı'nda tebrikleri kabul etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.