Yozgat

Sorgun'da SGK'dan bilgilendirme toplantısı

12:57 27 Eylül 2016
Sorgun'da SGK'dan bilgilendirme toplantısı

Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Keskin ve uzmanlar tarafından Sorgun'da vatandaşlara yönelik borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ticaret Ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya SGK İl Müdürü Bilal Keskin, SGK Sorgun İlçe Müdürü Selim Alpaydın ile uzmanlar Mücahit Ecevit, Yunus Emre Dursun ve vatandaşlar katıldı.

SGK İl Müdürü Keskin, burada yaptığı açıklamada, peşin ödemelerde biriken bütün faiz borçlarının sıfırlanacağını ifade etti.

19 Ağustos tarihi öncesindeki bütün borçların SGK tarafından yapılandırıldığını hatırlatan Keskin, şöyle konuştu:

"Sigorta primi borçları, işsizlik sigortası primi borçları, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, emekli keseneği primler, idari para cezaları 6 ile 18 arasında değişen taksitte yapılandırılıyor. Yapılandırma yaptıran mükelleflerimiz, bir ay ödeyecek, bir ay ödemeyecekler. Yani 6 taksit yaptıklarında aslında bir yıla denk geliyor. Son başvuru tarihimiz 31 Ekim. Peşin ödemelerde biriken bütün faiz borçlarının yarısı tamamı ile af oluyor. İdari para cezalarında prim aslının yarısı, artı bütün gecikme faizleri af oluyor. Genel Sağlık Sigortası'nda ise 1 Eylül tarihi ile 2 Ocak 2017 tarihleri arası, sigortalılarımızın mutlaka gelir testini yaptırmak için mutlaka başvuruda bulunmaları gerekiyor."

Toplantıya katılan uzmanlar da yapılandırmanın nasıl yapılacağını, nasıl başvurulacağını, kredi kullanma olanakları hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.