Yozgat

Vali Yurtnaç 15 Temmuz gazisi öğrenciyle bir araya geldi

17:35 21 Ekim 2016
Vali Yurtnaç 15 Temmuz gazisi öğrenciyle bir araya geldi

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 15 Temmuz gecesi babası ile Genelkurmay Başkanlığı önüne giden ve burada bacağından şarapnel parçası ile yaralanan imam hatip lisesi öğrencisi Rahmi Şahin ile Sorgun ilçesinde bir araya geldi.

Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını Vali Yurtnaç’a anlatan Şahin, 15 Temmuz günü Ankara’da olduklarını, darbe girişimini duyduklarında babası Cengiz Şahin ile birlikte sokağa çıkmakta bir an bile olsun tereddüt etmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Akşam saat 22.00 civarıydı ve evde televizyon seyrediyorduk. Televizyondan darbe girişimi olduğunu öğrendim. Darbenin ne olduğunu bilmediğim için babama haber vererek televizyonu gösterdim. Babam telaşlanarak dışarı çıkmak istedi. Babam dışarı çıktı, ben de peşinden çıktım. Genelkurmay Başkanlığına gittik. İlk gittiğimizde yaklaşık 30 kişi civarında insan vardı orada. Tanklar içeriden yeni çıkıyordu, F-16'lar alçak uçuş yapıyordu ama içimizde en ufak bir korku yoktu. İlk defa silah sesleri duymama rağmen hiç korkmadım. Ürpertim bile olmadı. Askerler, 'Tatbikat var' dedi. Tanklar da hareket etmeye başlayınca biz tankların önüne geçmeye çalıştık."

- "Kendimi değil ülkemi düşündüm"

Tankların araçları ezdiğini, helikopter ve F-16’ların halkın üzerine mermi ve bomba yağdırdığını ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla kalabalığın her geçen dakika daha da arttığını ifade eden Şahin, şöyle dedi:

"(Helikopter halkı tarıyor dikkatli olun) diye yanımdakileri uyarmaya çalışıyordum. Sonra helikopter döndü Genelkurmay Başkanlığını taradı. Sonra şoka girmişim, olduğum yerde dondum kaldım. Kendime geldiğimde yerde yatanların birçoğunun öldüğüne, çok kişinin de yaralandığına şahit oldum. Şarapnel parçasının eniştemi yaraladığını gördüm. Helikopterin attığı son bombadan sonra bacağımda bir acı hissettim. Akan kanı görünce yaralandığımı anladım. Daha sonra bir vatandaş beni hastaneye götürdü ve tedavi altına aldılar. O an ben kendimi değil, hep ülkemi düşündüm."

Bacağındaki şarapnel parçasının halen durduğunu aktaran Şahin, gaziliğin güzel bir duygu olduğunu, babası ve eniştesi ile birlikte oraya şehit olmak için gittiğini ancak nasip olmadığını sözlerine ekledi.

- "Gazilerimizin hep yanında olacağız"

Vali Kemal Yurtnaç da hain darbe girişiminin engellenmesinde milletin büyük rol üstlendiğini vurgulayarak, "Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesi ve milleti için dik duruşu, vatansever, Çanakkale ruhunu içinde besleyen vatandaşlarımızın ve siz gençlerimizin duyarlı davranışları sayesinde bu hain kalkışmayı kısa sürede önledik. Devletsiz bir millet, milletsiz bir devlet olmaz. Biz her zaman bu topraklar için canını veren şehit yakınlarımızın ve gözünü kırpmadan şehit olmak için kendini siper eden gazilerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.