Yozgat

Yozgat'taki TANAP kamp alanı değerlendirilecek

17:23 20 Şubat 2017
Yozgat'taki TANAP kamp alanı değerlendirilecek

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Doğankent beldesinde kurulu Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kamp alanının, ikamete yönelik değerlendirileceğini açıkladı.

Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Saraykent Kaymakamı Murat Kaplay, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Şahbaz, Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur, bazı belde belediye başkanları ile TANAP Kampı'nı ziyaret eden Yurtnaç, yetkililerden kampın sona erme zamanı ve bu alanda kurulu tesislerin ne yapılacağı konusunda bilgi aldı.

Yurtnaç, TANAP kamp alanının, hazırlanacak projeler ışığında bir ya da birden fazla kuruma verilerek değerlendirilebileceğini söyledi.

Kampın, geniş, konforlu ve adeta küçük bir kasaba gibi olduğunu belirten Yurtnaç, "Buraya yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım yapılmış. Bizler buraya hazırlayacağımız projelerle talip olmazsak söküp götürecekler. Bu da bizim için büyük bir kayıp olacak. Burayı mutlak suretle değerlendirmeliyiz. Gelen önerilerden de anlaşılacağı gibi şayet Bozok Üniversitesi çok önemli bir proje ile karşımıza çıkmazsa bizler hazırlayacağımız projeler ile burasını gençlik kampı, AFAD, Kızılay Çadır Merkezi veya çadır fabrikası, göçmenler için konaklama kampı ya da özel harekat polis kampı yapabiliriz." dedi.

TANAP kamp alanı toplantı salonunda, buradaki boru hattında yapılan çalışmalar ve yerleşke hakkında bilgi veren kamp sorumlusu mühendis Emre Uras da, tesisin dört yıldızlı bir oteli aratmayacak konfora sahip olduğunu belirtti.

Yaklaşık 10 milyon liraya kurulan tesislerin, işin bitmesi durumunda sözleşme gereği sökülerek depolara kaldırılacağını bildiren Uras, ancak kendilerine bir proje çerçevesinde teklif gelmesi durumunda TANAP yetkili kurumlarının bunu seve seve değerlendirip, kabul edeceğini ifade etti.

Uras, "Bizim bu kamplarımız 5 yıl için kurulmaktadır. Bu yılın aralık ayında buradaki işlerimiz bitiyor. Sözleşme gereği, kullandığımız bu alanları aldığımız şekilde bırakmak zorundayız. Bizim bu konuda bir yükümlülüğümüz var ancak sizlerden gelen bir talep olursa, bir teklif gelirse, bu teklif TANAP Yönetim Kurulunca değerlendirilecektir." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.