Yozgat

Uygulamalı eğitimde dava oyunlarını sahneliyorlar

14:35 14 Mart 2017
Uygulamalı eğitimde dava oyunlarını sahneliyorlar

Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören adalet bölümü öğrencileri, okulda oluşturdukları duruşma salonunda hakim, savcı, avukat rolünü üstlenip dava senaryoları canlandırarak uygulamalı eğitim görüyor.

Uygulamalı eğitim kapsamında senaryo gereği yapılan duruşmayı izleyen Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin Adalet Bakanlığı ailesine nitelikli personel olarak katılacağını umduğunu söyledi.

Savcı Enver Eroğlu da adalet bölümünde uygulamalı eğitim gören öğrencilerin başarılı bir çalışma yaptığını söyledi. Eroğlu, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz gerçekten de çok iyi bir şekilde kendilerini hazırlamışlar. Olaya tam olarak hakimlerdi. Gerek duruşlarıyla gerekse duruşma olarak ve gerekse yapmaları gereken uygulamayı başarı ile yapmışlardır. Bu açıdan ben hem öğretmenlerimizi hem de bu sanal duruşmayı ciddiyet ortamında yaşatan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Okul Müdürü Şaban Ersoy ise 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitim verdikleri bölümden bu yıl ilk mezunlarını vereceklerini ifade ederek, "Okulumuzda adalet uygulaması için duruşma salonumuz mevcut. İnfaz koruma bölümümüz için koğuşumuz bulunmakta. Öğrencilerimizin pratik kazanması oldukça önemli." dedi.

Ersoy, öğrencilerin Yerköy Adalet Sarayı'na giderek savcı ve hakimlerden destek aldıklarına değinerek, "Şu an 12. sınıflarımız oraya gitmekte, adliyede staj görmektedir. Ayrıca adalet sarayında öğrencilerimiz katılarak orada duruşmaları izlemektedir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.