Yozgat

Adalet Bakanı Bozdağ Yozgat'ta

01:03 24 Mart 2017
Adalet Bakanı Bozdağ Yozgat'ta

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Boğazlıyan ve Sarıkaya ilçelerinde düzenlenen "Güçlü Türkiye Yolunda Sivil Toplum Buluşması" toplantılarında vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Bozdağ, Sarıkaya ilçesinde Sarı Zeybek Kültür Merkezi salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Anayasa değişikliğine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisinin, kendi seçimlerini yenileme kararı alması durumunda cumhurbaşkanı seçiminin de yenileneceğini ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

"Bunun dolaylı bir izahı da şu; Meclis seçim kararı almak suretiyle, seçim tarihi itibarıyla cumhurbaşkanının görevine son verebilme imkanına kavuşuyor. Peki bu Meclisi güçlendiriyor mu, zayıflatıyor mu? Nasıl tek adamlık? Cumhurbaşkanı, Meclise hükmedemiyor, Meclisin çalışmalarına katılamıyor, Meclis ayrı seçiliyor, o ayrı seçiliyor. Meclis tek adamın, cumhurbaşkanının görevine son veriyor ama kalkıp diyor ki sayın Kılıçdaroğlu, 'Tek adam'. Biz tek adamlığı deği,l tek başlı yürütmeyi savunuyor, tek başlı yürütmenin milletin yararına olduğuna inanıyoruz. Bu sistem, tek adamlığı önleyen en büyük güvenceleri barındıran önemli büyük bir reform, büyük bir sistem."

Kılıçdaroğlu'nun muhtarlarla yaptığı toplantıda, yeni sistemde cumhurbaşkanının isterse bütün muhtarlıkları kaldırabileceğini söylediğini aktaran Bozdağ, "Kılıçdaroğlu, lokantacılarla konuşuyor, 'bakın bir sabah kalkmışsınız, bütün lokantalar kapatılmış' diyor. Dolmuşçularla, taksi duraklarıyla konuşuyor, 'bir sabah kalkmışsınız bütün taksi durakları bu tek adamın iki dudağı arasından çıkan kararla sona ermiş' diyor. Batıya gidiyorlar, 'Bakın bir adamın iki dudağı arasından çıkan kararla etek boyunuza, kıyafetinize karışılacak, yaşam tarzınıza müdahale edilecek, özgürlükleriniz kısıtlanacak' diyor. Nasıl olacak bu? Bir izah et bakalım öğrenelim biz de. Bunların tamamı yalanın daniskasıdır. Koskoca Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı milletin gözünün içine bakarak, milleti aldatacak bir üslup, bir anlatım içerisine asla girmemelidir."

Bozdağ, anayasa değişikliğine göre cumhurbaşkanının kararname ile yaşam tarzı, çalışma hürriyeti, siyaset yapma hakkı, insan hakları ve siyasal haklarla ilgili düzenleme yapamayacağına dikkati çekti.

Anayasa'da kanunla düzenleneceği belirtilen konularda cumhurbaşkanının kararname çıkaramayacağını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Anayasa'nın 127. maddesi diyor ki, 'Mahalli idareler, yani il idaresi, belediye idaresi ve muhtarlıklar, bunların çalışma esasları, organların seçimi ve seçim usulü ancak kanunla düzenlenir. Kılıçdaroğlu aksini savunuyor, nasıl yapacak o zaman sayın Kılıçdaroğlu? Bizim aklımız almadı, senin aklın alıyorsa bir izah et bakalım nasıl olacak bu? Anayasa, 'kanunla düzenlenir' diyor, o diyor ki 'Cumhurbaşkanı sabah kalktı bunu söyledi bu iş tamam.' Böyle bir şey olur mu? Ama bunu yapıyorlar. Daha başka şeyler de söylüyorlar, 'Memleket bölünecek' diyor. Yozgat'a gelmiş bir milletvekili konuşuyor, 'namusum, şerefim üzerine yemin ederim' diyor meydanda, 'Bu memleket bu gelirse bölünecek' diyor. Nasıl olacak? 'Üniter devlet yapısı ortadan kalkacak' diyor. Peki üniter devlet yapısı nerede düzenleniyor? Anayasa'nın 3. maddesinde düzenleniyor. Diyor ki madde, 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.' Peki bu değişiyor mu? Yok. Bu değişmeden üniter yapıyı hiç kimse değiştiremez.

MHP’nin, Büyük Birlik Partisi ve AK Parti kadroları vatanını, milletini, devletini seven kadrolar değil mi sizin kadar? Bu ülkenin birliğine, dirliğine değer veren, ölmekten, bu ülke için şehit olmaktan çekinmeyen kadrolar değil mi? Evet, öyle kadrolar. Bir defa bütün bu akıl karıştıran konular karşısında çok net bir şekilde yalanları bunların yüzüne vurmamız gerekir."

- "CHP, FETÖ mensuplarının yargıyı ele geçirmesinin önünü açmıştır"

Adalet Bakanı olarak HSYK’nın başkanı olduğunu hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"HSYK iki seçim yaptı. Yargı allak bullak oldu, ayrışma, kutuplaşma ve bir sürü sıkıntılar yaşadık, bedeller ödedik. Bu bedeli ödememizin nedeni de Cumhuriyet Halk Partisidir. Bunu herkesin bilmesi lazım. Çünkü anayasa değişikliğini yaptığımızda her hakim, savcının bir HSYK adayına oy verme şartını biz getirmiştik. Anayasa Mahkemesine götürdüler, Anayasa Mahkemesi bunu iptal etti. FETÖ örgütünün mensuplarının yargıyı ele geçirmesinin önünü, yolunu, CHP’nin Anayasa Mahkemesine müracaatı, Anayasa Mahkemesinin kararı açmıştır. Bizim yaptığımız değişiklik buna imkan vermeyen, zemin hazırlamayan bir değişiklik, şimdi kalkmışlar bizi suçluyorlar. Hakim, savcı tanıdıklarınıza sorun, yargıda görev yapanlara sorun, Yargıda seçimin kaldırılması doğru mu olmuştur, eğri mi olmuştur? Emin olun yüzde 90’ı en az, 'bu çok hayırlı, çok doğru, çok yararlı bir karar' diyecektir."

Toplantıya Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, MHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Tuna Çetin, MHP’li Sarıkaya İlçe Belediye Başkanı Ömer Açıkel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.