Yozgat

Yozgat milletvekilleri sanayi esnafını ziyaret etti

17:34 24 Mart 2017
Yozgat milletvekilleri sanayi esnafını ziyaret etti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Milletvekili Yusuf Başer ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, 100. Yıl Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya gelip sorunlarını dinledi.

Sanayi sitesi idari binasında yapılan toplantıda Milletvekili Akgül ve Başer, halk oylamasında neden 'evet' verilmesi gerektiği konusunda sanayi esnafına bilgi verdi.

TESKOMB Genel Başkanı ve Milletvekili Akgül,Yozgat esnafının bilgilendirme eksikliğinden dolayı devlet desteklerinden yeterince yararlanamadığını söyledi.

KOSGEB, ülke genelinde yaklaşık 450 bin kişiye kredi sağladığını ifade eden Akgül, "Bundan ilimizde yararlanan esnaf 4 bin kişi civarındadır. İlk başlarda ise bu kredi için 200-300 kişi müracaat etmişti. Yaptığımız çalışmalar ve bilgilendirmeler sonucunda bu 4 bine kadar çıktı. Bizim isteğimiz Yozgatlı hemşehrilerimiz de sağlanan bu imkanlardan yararlansın. Ülkemiz gelişsin, ilimiz gelişsin, esnafımız vatandaşımız iyi imkanlara sahip olsun." dedi.

Akgül, 16 Nisan'da bir halk oylaması yapılacağını kaydederek, şöyle konuştu:

"Bu kişi meselesi değil, devlet, millet meselesidir. Kişi meselesi olmuş olsaydı. Cumhurbaşkanımız şu an da bu görevi zaten yamaktadır. Yıllardır ülkemizde çift başlılık var. İnşallah 16 Nisan referandumunda 'evet' çıkmasıyla bu çift başlılık ortadan kalkacak, Türkiye'nin önü açılacaktır. Bunda da bütün milletimizin desteğine ihtiyaç vardır. Yozgatlı bugüne kadar her zaman devletinin milletinin yanında olmuştur. 16 Nisan'da 'evet' diyerek yine vatanının milletinin yanında olacaktır."

Milletvekili Başer de halk oylamasından 'evet' çıkarsa Türkiye'nin daha da gelişip, güçleneceğini belirtti.

Türkiye'nin gelişip güçlenmesinden, bölgesinde söz sahibi olmasından çok sayıda ülkenin rahatsız olduğunu dile getiren Başer, "Hollanda, Almanya, sanki referandum kendi ülkeleri için yapılacakmış gibi hareket ediyor. Türkiye’deki referandumdan onlara ne. Çünkü onlar Türkiye'nin gelişip güçlenmesini istemiyorlar. İnşallah 16 Nisan'da sandıklardan çıkacak 'evet' oyu ile ülkemiz daha da güçlenecektir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Milletvekilleri ve belediye başkanı esnafın sorunlarını dinledi.

Esnaf, sanayi sitesine bir banka ATM’si kurulmasını, sanayi sitesine belediye halk otobüsü seferi düzenlenmesini, tabela vergisinin yüksek olduğunu bu vergilerin düşürülmesini istedi.

Milletvekili Akgül, sanayi sitesine bir banka ATM'sinin en kısa sürede kurulacağı sözünü verdi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan'da tabela vergileri konusunda bir yanlışlık yapılmışsa düzeltileceğini ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.