Yozgat

Yozgat Travel Expo Ankara 2017 Turizm Fuarı'nda tanıtılıyor

15:03 25 Mart 2017
Yozgat Travel Expo Ankara 2017 Turizm Fuarı'nda tanıtılıyor

Türkiye'nin önemli turizm firmalarını bir araya getiren Travel Expo Ankara 2017 Turizm Fuarı'nda Yozgat Valiliği ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından ilin tanıtımı için stant açıldı.

ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarda Yozgat standında gazetecilere açıklama yapan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, illerin tanıtımı açısından bu tarz fuarların çok önemli olduğunu söyledi.

Yozgat'ın tanıtıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, bunun için de çalışmalara başladıklarını kaydetti.

İstanbu'da iki ay önce de bir fuara katıldıklarını anımsatan Vali Yurtnaç, şunları söyledi:

"Orası bizim için bir acemilikti. Burada ise herkesin beğenisini kazanan bir stant hazırladık. Amacımız Yozgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini tüm Türkiye ile paylaşmak. O maksatla Kazankaya Kanyonundan Roma Hamamına, termal sularından el sanatlarına Yozgat'ı tanıtmaya gayret ediyoruz."

'Kongre ve spor turizminin yeni adresi Yozgat' sloganı ile yola çıktıklarını aktaran Vali Yurtnaç, "Bu, Yozgat'a yeni bir bakış açısı getirecek. Bunlar bizim değerimiz. Biz bunları doğru bir şekilde tanıttığımız sürece Yozgat'ın havası ve çehresinin değişeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Yapılan tanıtımlardan mutlaka geri dönüş alacaklarını dile getiren Yurtnaç, şöyle devam etti:

"Buralara katılmada ki en büyük amaçlardan birisi de dışarıdaki müteşebbislerin Yozgat'ta potansiyeli bilmelerini sağlamak. Tarihi Roma Hamamını UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesine girmesi için de çalışmalar başlattık. Yani ilimizi her yönüyle tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak için büyük bir gayretin içerisine girdik."

Fuardaki Yozgat standında, Çamlık Milli Parkı, Tarihi Roma Hamamı, Kazankaya Kanyonu, Yozgat Hanımlar Termal Aqua Park, Aydıncık Ametist Taşı ve heykel atölyesi, yöresel ürünler tanıtılıyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.