Yozgat

Yozgat İHH'dan 250 aileye ramazan yardımı

18:03 25 Mayıs 2017
Yozgat İHH'dan 250 aileye ramazan yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Yozgat Derneği kentteki 250 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulunacak.

Dernek Başkan Yardımcısı Salih Erbek, gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH'nın şu anda 140 ülkede çeşitli çalışmaları olduğunu belirtti.

Bu çalışmaların ramazanda, kurbanda, onun dışında su kuyuları açma, cami ve mescit yaptırma gibi faaliyetler olduğunu aktaran Erbek, şunları söyledi:

"Biz de Yozgat'ta 250 aileye ramazan kolisi dağıtacağız. Bir kumanya bedeli 85 liradır. Bunun dışında fitre, zekat bağışlarını yine alıyoruz. 120 liraya, yetim çocuk giydirme çalışmalarımız var bayramda. Yine Yozgat'ta ramazan içinde iftar programımız olacak. Bir kişinin iftar bedeli de 10 TL olarak belirlendi. Biz bu çalışmaları yaparken yerli ve mülteci ayrımı yapmıyoruz."

İhtiyaç sahibi kimse o ailelere ulaştıklarını, gidip yerinde görüp ve tespit edip bu ailelere yardımları ulaştırdıklarını anlatan Erbek, "Yardım kolileri içinde, kuru gıda dediğimiz nohut, fasulye, makarna, şehriye, yağ, çay, zeytin, şeker, reçel, un yani bir ailenin bir ay geçinebileceği ihtiyaç maddeleri bulunuyor. Bu kolileri de ramazan başlamadan önce ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmış olacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.