Yozgat

Yozgat'ta 4 bin 560 kişiye istihdam sağlandı

13:45 22 Haziran 2017
Yozgat'ta 4 bin 560 kişiye istihdam sağlandı

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında Yozgat’ta 4 bin 560 ilave istihdam oluşturulduğunu bildirdi.

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) işçi ve işverenlere sunduğu fırsatları tanıtmak amacıyla Yozgat'a gelen tanıtım otobüsünü ziyaret eden Vali Yurtnaç, görevlilerden bilgi aldı.

Yurtnaç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "milli seferberlik" çağrısı doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ocak ayında Konya'dan kamuoyuna duyurduğu Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında Yozgat’ta çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

İlan edilen seferberlikle her ilin kendine hedefler belirlediğini anımsatan Yurtnaç, "Yozgat’ta 3 bin kişiyi istihdam etme hedefi konuldu ama şu anda 4 bin 560 kişi istihdam edildi." dedi.

Yurtnaç, bölgede de üretimi ve istihdamı artırmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bunlardan bir tanesi Yozgatlı İş Adamları Zirvesi'ydi. Bunun şimdi bir de yurt dışı ayağını yapacağız. Ankara ve İstanbul dışındaki iş adamlarımızı da ilimize davet edeceğiz. Amacımız ilimizde işsizliği azaltmak. Cumhurbaşkanımız ülke genelinde bir çalışma başlattı ve bu sayı 1,5 milyona doğru ilerliyor. Biz de bu sayının artmasında, ilimizdeki işsizliğin azalmasında elimizden gelen çabayı gösteriyoruz."

Vali Yurtnaç, yıl sonuna kadar Yozgat’ta yeni istihdam edilen kişi sayısının 5 bini geçeceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.