Yozgat

Başkan Şimşek başarılı öğrencileri ödüllendirdi

20:53 15 Eylül 2017
Başkan Şimşek başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) başarılı öğrencileri ödüllendirdi.

Başkanlık makamında yapılan ödül töreninde konuşan Şimşek, öğrencilerin başarılarından dolayı mutlu olduğunu belirterek, öğrencileri, öğretmenleri ve ailelerini kutladı.

Sorgun’da her yıl üniversite kazanan öğrencilerin sayısının arttığını bu yıl Sorgun’dan, Türkiye genelinde ilk 3 bine, 5 bine giren birçok öğrenci bulunduğunu ifade eden Şimşek, "Bu yıl öğrencilerimizden 6 tıp, bir hukuk, bir diş hekimliği ve puanları yüksek olan bir çok mühendisliklere yerleşmişlerdir. Öğrencilerimizin bu aşamaya gelmesinde öğretmenlerinin ve ailelerinin çok büyük emek harcadıklarının bilincindeyiz. Eğitim de başarılı olmak çok kolay olmuyor. Bu emeklerin sonucunda mutlaka çalışanın ödülünün karşılığını aldığını görüyoruz." diye konuştu.

Şimşek, eğitimde başarılı olmayan toplumların diğer alanlarda başarılı olamayacaklarını kaydederek, "İnsanımızı en iyi şekilde yetiştirirsek güzel hizmetler yapan bir nesil elde etme fırsatımız olur. Bunun için bizim Sorgun’da en büyük hedefimiz eğitimde başarılı olmaktır. Çok iyi puanlar alarak bir yerlere gelmek değil, iyi birey ve insan yetiştirmek de en büyük arzumuz ve hedefimizdir. Bu alanda daha çok çalışıp başarılı olma yolunda en büyük görev öğrencilerimize düşüyor. Teşvik bizden, çalışmak öğrencilerimizden." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.