Yozgat

KOBİ’lere 500 milyon lira destek

14:40 20 Eylül 2017
KOBİ’lere 500 milyon lira destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Mustafa Işık, i̇malat sanayi sektöründeki KOBİ’lere 500 milyon lira hibe desteği verileceğini söyledi.

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odasının, Sorgun KOSGEB Şubesi Konferans Salonu’nda düzenlediği toplantıda konuşan Işık, hibe kredisinin amacının üretim ve ihracatta teknoloji seviyesinin yükseltilmesi, katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının artırılması olduğunu belirtti.

Işık, katma değerli ve ileri teknolojili sektörlerin, Türkiye ekonomisinin üretim ve dış ticaret yapısının değişmesinde öncü rol oynadığının altını çizerek, KOSGEB tarafından, KOBİ’lerin desteklenmesi için "Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının arttırılması" konulu proje çağrısı hazırladıklarını ifade etti.

Proje çağrısının hedef kitlesinin, imalat sektöründeki KOBİ’ler olduğunu vurgulayan Işık, şunları kaydetti:

"Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerin tümü başvuru yapabilecek. Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin lira ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir. Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli olmak üzere toplam bir milyon liraya kadar destek verilebilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.