Yozgat

Tekerlekli sandalyeler için şarj istasyonu açıldı

14:37 15 Şubat 2018
Tekerlekli sandalyeler için şarj istasyonu açıldı

Yozgat Belediyesi tarafından, engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj edebilmeleri için şehrin farklı yerlerine 4 şarj dolum istasyonu kuruldu.

Şehir merkezine uzak mahallelerden gelerek geri dönüşlerde zorluk yaşayan engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj edip tekrar sıkıntı yaşamadan evlerine dönmelerini sağlamak amacıyla kurulan şarj dolum istasyonları hizmete açıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan Yozgat Belediyesi Akülü Sandalye Şarj İstasyonu'nun açılışını yapan Belediye Başkanı Kazım Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Belediye olarak en önemli görevlerinden birisinin de engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak, önündeki engelleri kaldıracak bir takım çalışmalar yapmak olduğunu aktaran Arslan, "Engelli kardeşlerimize yönelik olarak onların talepleri doğrultusunda bir takım çalışmalar yapıyoruz. Şimdi bir adım daha attık bu konuda şehrin değişik yerlerine 4 tane şarj istasyonu koyduk. Burada engelli vatandaşlarımız, araçlarını şarj ederken radyodan müzik yayını da dinleyebiliyor." dedi.

Arslan, şehir içi otobüslerin kullanımı noktasında engelliler açısından çok ciddi zorlukları bulunduğunu anlatarak, "Yaklaşık 7-8 aydır şehir içerisindeki bütün otobüslere de engelli kardeşlerimizin rahatça inip bine bilecekleri şekilde değiştirdik. Bunlar yeterli değil ama inşallah çok daha güzel çalışmaları da birlikte yapacağız." diye konuştu.

Şarj istasyonu kurulduğu için mutlu olduğunu söyleyen engelli Bedir Karabıyık ise şunları söyledi:

"Sabah evden çıkıp çarşıya geldiğimizde, akülü sandalyenin şarjı bitiyordu ve dönüş yolunda sıkıntı çekiyorduk. Uzak mahallelerden gelen arkadaşlarımız yollarda perişan oluyordu. Esnaf arkadaşlarımız yardımıyla akülerimizi dolduruyorduk. Bu uygulama bizleri çok rahatlattı. Artık sıkıntı çekmeyeceğiz çok güzel oldu. Hem müzik dinliyoruz hem aracımızı şarj ediyoruz. Çok güzel bir hizmet oldu. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum."

Yozgat Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan da, belediyenin engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Arslan'a teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.