Yozgat

Yozgat'ta "Bekleyiş" isimli müzikal drama beğenildi

15:21 17 Şubat 2018
Yozgat'ta "Bekleyiş" isimli müzikal drama beğenildi

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Gençlik Korosu tarafından sergilenen "Bekleyiş" adlı müzikal drama gösteri Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda sahnelendi.

Ankara Seymenler Kulübü Derneği, Çınar Gençlik Kulübü Dansçıları ve Bozok Tiyatro Topluluğu sanatçılarından oluşan ekip izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Şefliğini Hasan Basri Dumlupınar'ın, yönetmenliğini ise Habib Çoşkunsoy'un yaptığı gösteride, Yozgat'ın Battal köyünden Çanakkale Savaşı'na ve ardından diğer cephelere katılan Hüseyin oğlu Abdurrahman'ın şehadet haberinin eşine verilmesinin anlatıldığı müzikal drama izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Gösteri sonunda sahnede bir konuşma yapan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, müzikal dramanın izleyicileri eski günlere götürdüğünü söyledi.

Sanatçılara teşekkür eden Yurtnaç, "Koro bizi tarihten aldı bugünlere getirdi. Bu millete kahramanlık yakışıyor. Şu an askerimiz sınırlarımızın dışında. Çünkü birileri kıpırdanmaya başladı. Bilsinler ki bu milletin 80 yaşındaki insanları bile askerlik için şubelere başvuruyor. İnsanların ülkesine devletine bayrağına nasıl sahip çıktığını hepimiz gördük. Kahramanlık bizim milletimizin genlerinde var. Yeri geldiğinde kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla bir ve beraber olarak bu ülke için bu bayrak için hepimiz şehadet şerbeti içmeye hazırız." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.