Yozgat

Zeytin Dalı Harekatı'na destek yürüyüşü

16:54 23 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek yürüyüşü

Yenifakılı ilçesindeki vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla yürüyüş düzenleyip, Mehmetçik Vakfı'na yardımda bulundu.

Merkez Camisi önünden İlçe Müftüsü Abdullah Vurcu'nun yaptığı dua ile başlayan yürüyüş, Ziraat Bankası önünde sona erdi. Burada vatandaşlar bankadan Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulundu.

Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, burada yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Afrin'de terörle mücadele yaptığını Türk milletinin de harekatı desteklediğini söyledi.

Türk milletinin 7'den 70'e asker ve her zaman göreve hazır olduğunu dile getiren Karadavut, "Türk milleti, 100 yıl önce 7 düvele karşı savaşırken, bugün de dış mihrakların desteklediği ve ülkemizin birliğine, bütünlüğüne göz diken terörle mücadelesini sürdürmektedir. Allah'ın izni ile ordumuz Afrin'den zaferle dönecektir." dedi.

Karadavut, Yenifakılı halkının da ordusunun yanında olduğu, dualarıyla desteklediğini ifade ederek, "Bugün Zeytin Dalı Harekatına destek amaçlı yürüyüş düzenledik. Burada halkımız Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulundu. Askerlerimiz için dua ettik." diye konuştu.

Yürüyüşe Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, İlçe Müftüsü Abdullah Vurucu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.