Yozgat

Belediye başkanı olsa da öğretmenliği bırakmadı

11:10 18 Nisan 2018
Belediye başkanı olsa da öğretmenliği bırakmadı

ÖMER ERTUĞRUL - Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinin belediye başkanı Dilaver Özcan, çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden kopmamak için beldede yaşayan öğrencilere ücretsiz kurs veriyor.

Beldede öğretmenlik yaparken 9 yıl önce Belediye Başkanı seçilen Özcan, bir taraftan belediye hizmetlerini yürütürken diğer taraftan da eğitim çalışmaları yapıyor.

Belediye binasında küçük bir sınıf oluşturan Özcan, beldede üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik ücretsiz kurslar düzenliyor.

Eğitime önem veren Özcan, belediye olarak hazırladığı Avrupa Birliği (AB) projeleriyle de beldedeki öğrencileri çeşitli etkinliklere ve gezilere gönderiyor. Öğrencilere sıcak ve samimi davranan Özcan'a bazı öğrenciler, "amca" diye hitap ediyor.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boş zamanlarını öğrencilere kurs vererek değerlendirdiğini söyledi.

Eğitime çok önem verdiğini, kurslarda öğrencilerle bir araya geldiğinde üzerindeki negatif enerjiyi attığını belirten Özcan, öğretmenliğin vazgeçilebilecek bir meslek olmadığını vurgulayarak, "Benim ikinci dönem belediye başkanlığım. Dışarıda 'İşiniz ne?' diye sorduklarında öğretmenim diyorum, sonra belediye başkanıyım diyorum." ifadesini kullandı.

Hem öğretmenlikten uzaklaşmamak hem de üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere faydalı olmak amacıyla branşı olan coğrafya dersiyle ilgili kurs açtığını aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"Buradaki meslek lisemizde çocuklar üniversite sınavlarına girerken, coğrafya çözmek zorundalar. Meslek lisesi olduğu için de okullarında coğrafya dersi yok. Hem eksiklerini tamamlayalım hem ben öğretmenlikten uzaklaşmayım diye yaklaşık 9 yıldır bu işi devam ettiriyoruz. İlçe Milli Eğitim ve okul müdürümüzün izni dahilinde yapıyoruz. Burada küçük bir sınıf oluşturduk, boş vakitlerimde hem ben başka bir şeyle uğraşmış olarak negatif enerjimi atmış oluyorum hem de öğrencilerimiz coğrafya sorularını çözme noktasında belli bir kapasiteye ulaşmış oluyorlar."

- Gençler memmun

Üniversite sınavlarına hazırlanan Barış Karaarslan da coğrafya dersinde eksiklerinin bulunduğunu belirterek, "Dilaver başkanın kursuna katılıyorum. Burada sınava daha iyi hazırlanıyoruz. Hocamız hem belediye başkanı hem öğretmen. Öğrencilere yardım ediyor, bütün öğrencilere güler yüzlü davranıyor, onlara bir şeyler katmaya çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Senem Çetin ise "Başkanlığının dışına fedakarlık yaparak bize zaman ayırıyor. Biz de üniversite sınavına hazırlanıyoruz, sözel çalıştığımız için bize kursun çok faydası oluyor." ifadelerini kullandı.

- "Dilaver amca bize coğrafyayı öğretti"

Meslek lisesi öğrencisi Melisa Aktürk, okulda tarih ve coğrafya derslerini fazla görmedikleri için zorlandıklarını, kursun çok faydalı olduğunu dile getirdi.

Aktürk, "Beldemizde kurs imkanı olmadığı için Dilaver amca bize kurs veriyor, biz de ona çok teşekkür ediyoruz. Kurs bizim için çok faydalı oluyor, Dilaver amca bize coğrafyayı öğretti." diye konuştu.

Kursun çok eğlenceli geçtiğini ve kursu iple çektiklerini ifade eden Eda Çilem Altınışık, "Hiçbir ücret almadan bize hizmet veriyor, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Okulda 9'uncu sınıfta coğrafya dersi görmüştük. Bu kursta bilgilerimizi tazeliyoruz, örnekler vererek konunun aklımızda kalmasını sağlamış oluyor, kendisine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.