Yozgat

Yozgat'ta çiftçiler yağmur duasına çıktı

16:47 30 Nisan 2018
Yozgat'ta çiftçiler yağmur duasına çıktı

Yozgat Ziraat Odası öncülüğünde 8 köyden çiftçilerin katılımıyla Divanlı Mahallesi'nde yağmur duası yapıldı.

Yozgat'ta çiftçiler yağmur duasına çıktı.

Çiftçiler, İl Müftü Yardımcısı Süleyman Eroğlu eşliğinde yağmur duası yaptı.

Daha sonra duaya gelenlere, yağmur duası için kesilen kurbanların etiyle yapılan pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat'ta havaların kurak geçtiğini ve ekinlerin kurumak üzere olduğunu söyledi.

Çiftçilerle birlikte yağmur duasına çıktıklarını ifade eden Açıkgöz, "Yüce Allah, inşallah dualarımızı kabul eder de yağmur yağar. Bütün çiftçiler umutlarını bu ekine bağladı. Şu anda ekinlerimizde yüzde 20 oranında zarar var, eğer yağmur yağmazsa bu zarar yüzde 70'e kadar çıkacak." dedi.

Başınayayla köyünden Mustafa Eroğlu da bugüne kadar yağmur yağmadığını ve ekinlerin yanmak üzere olduğunu belirterek, "Ekinlerin bir kısmı yandı, Allah'ın lütfuna bağlı inşallah yağmur yağar. Allah emeklerimizi zayi etmesin" diye konuştu.

Divanlı köyünden Makbule Taşkıngül de Allah'tan bol yağmur dilediklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Kaç aydır yağmur yağmıyor, derelerimiz kurudu, çeşmelerimiz akmıyor. Biz de yağmur duasına çıktık, Allah yağmurumuzu bol versin, inşallah dualarımız kabul olur da yağmur yağar."

Yağmur duasına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, TKDK İl Koordinatörü Selim Türker, Damızlık Sığır Yetiştirciler Birliği Başkanı Hacı Selvi, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.