Yozgat

"Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği

09:16 12 Mayıs 2018
"Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği

Boğazlıyan İlçe Müftülüğünce milli birlik, beraberlik ve manevi duyguların canlı tutulması amacıyla "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği düzenlendi.

Sabah namazı için camide buluşan gençler, cami cemaati ile saf tutarak namaz kıldı.

Etkinliğe katılan Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, birlik ve huzur mekanı camilerde gençlerle bir araya geldiklerini söyledi.

Sinanoğlu, amaçlarının milli ve manevi değerleri gelecek nesillere aktarmak ve gençlerin bir araya gelmelerini sağlamak olduğunu belirterek, "Etkinliğe katılan gençlerimizi gördükçe mutlu oluyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerin sabah namazlarında buluşmalarını çok önemsiyoruz. Bizimle birlikte namazda buluşan tüm gençlerimize teşekkür ederim." dedi.

İlçe Müftüsü Mehmet Güler de cami cemaatine gençlerin de katılımını sağlamak amacıyla bu tür etkinlikleri önemsediklerini belirtti.

Amaçlarının gençlerin camiye gelerek toplu halde cemaatle namaz kılmalarını ve bu alışkanlığı kazanmalarını sağlamak olduğunu anlatan Güler, "Milli ve manevi değerlere sahip gençlerin ülkesine ve bayrağına daha faydalı olacağı kanaatindeyiz. Gençlerimizle camilerde buluşmayı ve onlarla aynı secdede Rabbimize ulaşmayı istiyoruz. Çünkü gençliğin aidiyet duygusunun en güçlü olduğu yer ailedir ama ondan sonra camilerimizdir. Bu vesileyle camilerimizi gençlerle ihya etmek ve onları camilere bağlı kılmak Müftülüğümüzün hedefleri arasındadır." diye konuştu.

Sinanoğlu ve Güler, cami çıkışında gençler ve cami cemaatiyle kahvaltıda bir araya geldi, sohbet etti, gençlere sabah namazına katılımlarından dolayı teşekkür belgesi verdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.