Zonguldak

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Sergi:

19:09 08 Ekim 2015
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Sergi:

"Din bu toplumun ortak temel değeridir. Bu temel değere herkesin saygı göstermesi lazım"

 Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, "Din bu toplumun ortak temel değeridir. Bu temel değere herkesin saygı göstermesi lazım" dedi.

Sergi, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu'nu ziyaretinde yaptığı konuşmada, sendikalarının kamu görevlilerinin sosyal, ekonomik ve mesleki haklarının korunmasının yanı sıra geliştirilmesi amacıyla faaliyet yürüttüğünü söyledi.

Türkiye'de insanların iş ve aş beklediğini ifade eden Sergi, şöyle konuştu:

"Biz sorunların çözümlerini istiyoruz. Dövüş ve kavgayla bir yere varılmıyor. Fakat Türkiye Kamu-Sen'e yapılan baskıları unutmadığımızı ve hatırlatacağımızı ifade etmek istiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığının tartışılmasını üzüntüyle karşılıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhuriyetle yaşıt, temel bir kurumdur. Bu kurum bu ülke için gereklidir. Bunun tartışılması abesle iştigaldir. Ancak yönetiminin sorgulanması gayet normaldir.

Diyanet İşleri Başkanlar Kurumu kutsal bir kurum değil, sunduğu hizmetin amacı kutsaldır. Diyanet İşleri Başkanlığımıza siyasetin müdahil olmasından son derece rahatsızız. Din bu toplumun ortak temel değeridir. Bu temel değere herkesin saygı göstermesi lazım. Diyanet İşleri Başkanlığını en ücra yerlerde fedakarlıkla hizmet yapan bir kurumdur. Yapılan hizmetleri takdir ediyoruz ama eksiklikler de var."

Kamu çalışanları olarak memurların ekonomik durumlarını ilgilendiren toplu sözleşmeyi beğenmediklerini ifade eden Sergi, "Yetkili konfederasyon ve sendika acizlik göstermiştir. O masanın adı pazarlık masasıdır. Teslim olma masası değildir. Birine verirken diğerini mahrum etmek adaletsizliktir. Türkiye Kamu-Sen o masada bulunması gerektiği için o masada bulunmuştur. Biz haddimizi bilen bir anlayışın mensuplarıyız. Herkes Türkiye Kamu-Sen'i ciddiye almalı ve dikkatle takip etmelidir" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.