Zonguldak

Zonguldak'taki sağanak

14:50 09 Ekim 2015
Zonguldak'taki sağanak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde iki gün önce meydana gelen sel sonrası başlatılan temizlik ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaraların el birliğiyle sarılmaya çalışıldığını söyledi.

Ekiplerin 23 ayrı noktada 100 ev ve iş yerinden su tahliye işlemi gerçekleştirdiğini belirten Uysal, "Şu an itibariyle 8 farklı bölgede 63 işçi, 7 kepçe, 8 yıkama ve 6 hafriyat aracıyla temizlik işine devam ediyoruz. Ereğli Kaymakamlığında oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu'na yaklaşık 50 vatandaşımız başvuruda bulundu. Ekipler, hasar tespiti için incelemelerini sürdürüyor" diye konuştu.

Uysal, selin yol açtığı zararın, komisyonun çalışmalarının ardından belirleneceğini, şimdilik bir rakam vermenin yanlış olacağını dile getirdi. 

-"Yılan ve fareler gördük" 

Sel nedeniyle evini su basan vatandaşlardan 85 yaşındaki Ziya Öztürk, temizlik çalışması yapan belediye ekiplerine "suların çekilmesinin ardından dere yatağı çevresinde yılan ve fareler gördüklerini" aktardı.

Evinin bodrum katının tamamen kullanılamaz hale geldiğini, suların insan boyuna ulaştığını anlatan Öztürk, yardımlarından dolayı ekiplere teşekkür etti. 

Öte yandan Ereğli'de bir vatandaş, "airkopter" cihazıyla sağanak sırasında taşan Kabasakal Deresi'nin geçtiği Kavaklık ve Kepez mahallelerini görüntüledi. Görüntülere yağışın yol açtığı zarar yansıdı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.