Zonguldak

Zonguldak'taki "yüksek sesle müzik dinleme" kavgası

19:52 27 Ekim 2015
Zonguldak'taki "yüksek sesle müzik dinleme" kavgası

Yüksek sesle müzik dinlediği gerekçesiyle, komşusunu silahla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanığın tahliyesine karar verildi

 Zonguldak'ta, işyerinde yüksek sesle müzik dinleyen komşusunu silahla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanığın tahliyesine karar verildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya komşusu Ali Görmüş'ü silahla yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık Yasin Çıplak ile yakınları ve taraf avukatları katıldı. 

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "hakaret" ve "silahla ateş ederek genel güvenliği tehlikeye sokmak" suçlarından Çıplak'ın 9 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Yasin Çıplak, mütalaaya karşı savunmasında, ailesine karşı sorumlulukları olduğunu belirterek, "Ben 42 yaşına kadar karakol yüzü görmedim. Üniversitede okuyan bir kızım var. Benim ona yardımcı olmam gerekirken, ona ayırdığım eğitim parasıyla ailemize katkı sağlıyor. O nedenle önce Allah'a, sonra size güveniyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu kaldığı süreyi ve kaçma şüphesi bulunmamasını göz önünde bulundurarak, tahliyesine karar verdi. Heyet, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için duruşmayı erteledi. 

Asma Mahallesi Dağbaca Sokak'ta 16 Mart'ta meydana gelen olayda, Yasin Çıplak, oturdukları binanın yan tarafındaki iş yerinde yüksek sesle müzik dinleyerek gürültüye neden olduğu iddiasıyla Ali Görmüş ile kavga çıkmış, Çıplak ruhsatsız tabancasıyla Görmüş'ü yaralamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.