Zonguldak

Öğrencilerden gerçeği aratmayan trafik dersi

19:52 12 Kasım 2015
Öğrencilerden gerçeği aratmayan trafik dersi

Zonguldak'ta üniversite öğrencileri, gerçeği aratmayan bir kaza ortamı yaratarak trafik kazalarına dikkat çekti

 Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksek Okulu Deniz ve Liman İşletmeciliği programı son sınıf öğrencileri, gerçeği aratmayan bir kaza ortamı yaratarak trafik kazalarına dikkat çekti.

Sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında ilçe merkezindeki amfi tiyatroda bir araya gelen öğrenciler, 3 otomobil ve 2 motosikletin karıştığı bir kaza anını ve sonrasını göstermek için görsel ve ses efektleriyle canlandırma yaptı.

Gerçeği aratmayan canlandırmaya şahit olan vatandaşlar ise olup biteni anlamaya çalıştı.

Gazetecilere açıklamada bulunan öğrencilerden Muhammet Irmak, Türkiye'nin kanayan yarası olan trafik kazalarına dikkat çekmek için bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Trafik kazalarını azaltmak, sürücüleri bilgilendirmek adına farklı bir çalışma ortaya koyduklarından bahseden Irmak, "Amfi tiyatroda 3 otomobil ve 2 motosikletin karıştığı kazanın ardından yaşananları gözler önüne sermek istedik. Vatandaşlar amfi tiyatronun içerisinde ters dönen araçları yaralıları görünce ne olup bittiğini anlamaya çalıştı. Projemiz amacına ulaştı. Halkımızın bu konuda hassas olduğunu gözlemledik. Projemize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.