Zonguldak

"Minyatür kıyafet" koleksiyonu

12:29 14 Kasım 2015
"Minyatür kıyafet" koleksiyonu

MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan minyatür moda tasarımcısı Sevda Çelik, ölçüleri 5 ile 20 santimetre arasında değişen 400 kıyafet ve aksesuardan oluşan koleksiyon hazırladı.

Evli ve üç çocuk annesi 55 yaşındaki Çelik, yaklaşık 3 yıl önce el işine yatkınlığını bilen bir yakınının kendisinden bir patiğin minyatürünü istemesi üzerine "mini kıyafet ve aksesuarlara" ilgi duymaya başladı.

Geçmiş yıllarda katıldığı çeşitli el işi kurslarının da verdiği birikimle "Minyatür Butik" Projesi tasarlayan Çelik, hazırladığı 400 ürünlük koleksiyonunu mart ayında İstanbul'da sergiledi.

Çelik, koleksiyonunun beğenilmesi ve aldığı olumlu tepkiler üzerine hazırladığı ve "Kontes" adını verdiği ürünlerini 19-22 Kasım'da Ereğli'de sergileyecek.

Tasarımcı Sevda Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hobi olarak başladığı çalışmalarla çok özel bir koleksiyon hazırladığını söyledi.

Ürünlerini satmadığını, minyatür kıyafet ve aksesuarlar konusunda koleksiyona yöneldiğini anlatan Çelik, "Şu ana kadar 400 ürünüm var. Bu sayıyı daha da artıracağım. Minyatür kıyafetleri fanus benzeri cam bölmelere yerleştirdiğim minik askılarda sergiliyorum. Sadece tığ, iplik ve boncuk kullanıyorum" diye konuştu. 

- "Anadolu giyim kültürünü yansıtıyorum"

Çelik, Anadolu'da yöresel kıyafetlerin artık yerini modern giysilere bıraktığını ancak bunların unutulmasını istemediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Annemin gençlik döneminde ve bizim dönemlerimizde giydiklerimizi tasarladım. Çok güzel bir koleksiyon oluştu. Modern ayakkabılar, elbiseler ve çantalar da hazırladım. Bunları 4-10 Mart'ta İstanbul'da sergiledim. Çalışmalarım yoğun ilgi gördü, güzel tepkiler aldım. İyi bir yolda olduğumu düşündüm. Hazırladığım minyatür elbiseleri Türkiye'nin pek çok yerinden yanı sıra dünyanın da bazı ülkelerine hediye olarak gönderdim. Beni en çok ülkemizin çok önemli iş kadınlarının modanın merkezi Paris'e götürmek üzere verdikleri sipariş sevindirdi. O günü hiçbir zaman unutamam, çok duygulanmıştım. Yine geçtiğimiz günlerde cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutladık. O kutlama için bir grup iş dünyasının Monako'da katıldığı bir balo vardı, tanıtımlar yapıldı. Oraya benim cumhuriyet adına yaptığım bir çalışma istendi. Hazırladım ve orada gösterildi."

- "Saray ve Cumhuriyet dönemi kıyafetleri"

Ereğli'de 19-22 Kasım tarihlerinde açacağı serginin hazırlıklarını sürdürdüğünü anlatan Çelik, "Kontes adlı çalışmamı ilk defa sunacağım. Yeni hedefim tarihte iz bırakan, dünya sineması ve Osmanlı saray kültürünü ve Cumhuriyet'in ilk dönemlerini yansıtan kıyafetlere ilişkin minyatür bir koleksiyon hazırlamak. En büyük isteğim, bu çalışmayı hem ülkemde hem de yurt dışındaki platformlarda bir Türk kadını olarak anlatmak. Bir Türk kadının elinden çıkan ve gönlünden dökülen incileri dünyaya tanıtmak hayalim" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.