Zonguldak

Kozlu sahili çöpten temizlendi

16:02 17 Kasım 2015
Kozlu sahili çöpten temizlendi

Zonguldak'ta dalgalarla denize karışan atıkların kirlettiği Kozlu Sahili'nde, üniversite öğrencilerince temizlik yapıldı.

Kozlu ilçesi sahiline sürüklenen atıkların plajda oluşturduğu kirlilik, Kozlu Belediyesi ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve akademik personel işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında temizlendi.

Yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak denize girdiği plajı tamamen kaplayan çok sayıda ağaç dalı ve tahtanın yanı sıra pet şişe, poşet ve eski otomobil lastiğine kadar birçok çöp, kamyonlara yüklenerek çöp döküm alanına bırakıldı.

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, yaptığı  açıklamada, belediyelerinin BEÜ öğrencileri işbirliğiyle Kozlu sahilindeki taş ve çöpler temizlendiğini belirtti.

BEÜ Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kozlu sahili temizliği çalışmalarını öğrencilerin yanı sıra akademik personelinde katılımıyla gerçekleştiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Belediye olarak biz de kendilerine gereken desteği sağladık. Gençlerimiz pırıl pırıl ve çok duyarlı gençler. Yaşadıkları çevreyi sorumluluk bilinciyle güzelleştirmeye çalışıyorlar. Öğrenciler, daha sonra derslerinden ve sınavlarından kalan zamanlarında bu çalışmaların devam edeceğini belirttiler. Arkadaşlarımıza ve hocalarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.