Zonguldak

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

15:55 25 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Zonguldak ve Bolu'da kadına yönelik şiddet protesto edildi, Kocaeli'de etkinlik düzenlendi

 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Zonguldak ve Bolu'da kadına yönelik şiddet protesto edildi. Kocaeli'de  "Güvenli Bir Hayat Var" projesi kapanış toplantısı yapıldı.

 Zonguldak Kadın Platformu üyeleri, kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanarak sloganlar attı ve kadın cinayetlerine dikkati çekti. 

Platform dönem sözcüsü Emine Bulut, yaptığı açıklamada, kadınların uğradıkları şiddetin kaynağının değişmediğini söyledi. 

Her yıl yüzlerce kadının babaları, eşleri, sevgilileri ve yakınları tarafından öldürüldüğünü ifade eden Bulut, "Savaş kadına yönelik en pervasız şiddettir. Bu ortamlarda kadınlar ve çocuklar şiddetin en kabasına ve vahşisine maruz kalıyorlar. Günlük hayatta her türlü eşitsizliğe, ayrımcılığa, baskıya ve şiddete maruz kalan kadınlar ve çocuklar, çatışmalı ortamlarda en çok canı yananlar oluyorlar" diye konuştu.

- Bolu

Abant İzzet baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi girişinde toplanan bir grup öğrenci de kadına yönelik şiddeti tef ve düdük çalarak protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Azize Gür, tecavüze, tacize ve şiddete maruz kalan onlarca kadın bulunduğunu belirterek, kadına yönelik şiddeti durdurmak adına çıkartılan yasaların gerçek hayatta bir karşılığı olmadığını savundu.

Bir süre oturma eylemi yaparak şarkılar söyleyen grup, daha sonra dağıldı.

- Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık yaratmayı amaçlayan "Güvenli Bir Hayat Var" projesi kapanış toplantısı düzenlendi.

Proje Koordinatörü Yasemin Gözkonan Kahveci, projenin kadına yönelik şiddet konusunda sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi hibe programında gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Proje kapsamında uzmanlar eşliğinde niteliksel olarak saha araştırması yaptıklarını ifade eden Kahveci, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de kadın temalı çalışan sivil toplum kuruluşlarının durumlarını değerlendirdiklerini ve çalıştaylar düzenlendiğini dile getirdi.

Kahveci, "Tek kamu spotu hazırlanan projeyiz. Kadına yönelik şiddeti konu alan bir kamu spotu çekildi. Oyuncu Emre Karayel, Yasemin Taş oynadı. Spotun RTÜK kurallarına uygun olduğu görüldü. Bakanlığa da bunu sunduk, değerlendirildikten sonra zorunlu yayın olarak yayınlanması yönünde görüş bildireceklerini bildirdiler" dedi.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.