Zonguldak

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

16:16 25 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ve KOÇ Holding işbirliğiyle Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, yaptığı konuşmada, girişimciliğin konu olarak tek başına çağın en önemli olgularından birisini teşkil ettiğini söyledi. 

Son yıllarda kadın girişimcileri destekleyecek birçok çalışmaların gerçekleştiğini ifade eden Acar, "Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra bankaları ve sivil toplum örgütleri bu konularda çalışmalar gerçekleştirmiştir. Son zamanlardaki bu alandaki politika, etkinlikler hızla yaygınlaşmaktadır. Kadın girişimcilerin sayısı da hızla artmaktadır" dedi. 

 Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşen Orhan da dünya genelinde 62 milyon kız çocuğunun eğitime erişme imkanı bulunmadığına dikkati çekerek, "Eğitime, sağlık hizmetlerine, ekonomik fırsatlara erişimde cinsiyetler arası eşitsizlik maalesef dünyada varlığını sürdürüyor. Bu eşitsizliğin nedenlerinin anlaşılır olmasını sağlayan en önemli kavram toplumsal cinsiyettir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından SGK'da görevli memurlar  Emine Ercan, Nevin Abanoz ve  Gülay Genç, "Kadında Sosyal Güvencenin Önemi" ve KOÇ Holding adına, Türkiye Aile Planlaması Vakfı eğitimcisi Serra Cankur  "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konularında sunum gerçekleştirdiler.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.