Zonguldak

Oturarak Voleybol Türkiye Şampiyonası

13:33 30 Kasım 2015
Oturarak Voleybol Türkiye Şampiyonası

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada Oturarak Voleybol Türkiye Şampiyonu olan Ereğli Belediyespor takımını kutladı.

Uysal, 27-29 Kasım'da Konya'da düzenlenen şampiyonada Muğla, Samsun, Konya ve Adana temsilcilerini yenerek Türkiye Şampiyonluğunu kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol Takımının büyük bir başarıya imza atarak ikinci kez Türkiye Şampiyonluğu kupasını müzelerine getirdiklerini belirten Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Konya'da düzenlenen ve büyük çekişmeye sahne olan şampiyonada takımımız büyük bir mücadele örneği göstererek adını finale yazdırmıştır. Finalde Adana temsilcisi Adana Umudun Işığı Engelliler Spor Kulübü'nü 3-2 geçen takımımız ikinci kez Türkiye Şampiyonluğunu kazanmayı başarmıştır. Oyuncularımız ve teknik heyetimizi kutluyoruz"

Uysal, mayıs ayında Ereğli'de Filistin Oturarak Voleybol Takımını ağırladıklarını ve tüm dünyaya örnek olduklarını da hatırlatarak, "Güzel işlere birlik ve beraberlik içerisinde imza atıyoruz. Bir çoğu İsrail askerleri tarafından vurularak engelli kalan Filistin Oturarak Voleybol Takımı oyuncuları ile Ereğli'den tüm dünyaya kardeşlik örneklerini ortaya koyduk. Şimdi bir hedefimiz daha var 1.5 yılda kurulan ve iki kez Türkiye Şampiyonluğu kazanan takımımızın hedefi dünya şampiyonluğu" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.