Zonguldak

Zorunlu kış lastiği uygulaması

17:04 30 Kasım 2015
Zorunlu kış lastiği uygulaması

 Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık'ta başlayacak olmasından dolayı Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki lastikçilerde ve tamircilerde yoğunluk yaşanıyor.

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yönetmeliğine göre kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyeceğini belirterek, araç sahiplerini uyardı.

Kış lastiği takmayan sürücülere 500 lira idari para cezası uygulanacağını dile getiren Civelek, şunları kaydetti:

"Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunludur. Kış lastiği özellikleri belirtilerek şehirler arasında seyir eden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile karayolu taşıma yönetmeliği uyarınca 'A' türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde aynı tarihler arasında 4 aylık kış lastiği kullanması zorunludur. Sürücülerin mağdur duruma düşmemeleri için gerekli kurallara uymaları gerekmektedir."

Lastik işletmecisi Eralp Kopan ise kış lastiği takmanın hem can hem de mal güvenliği açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Gerçekten de ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun duyarlı olduğunu görüyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.