Zonguldak

Sur'daki terör operasyonu

12:11 03 Şubat 2016
Sur'daki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in Zonguldak'taki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Elvanpazarcık beldesinde yaşayan baba Şaban Cin, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun yaklaşık iki ay önce nişanlandığını belirtti.

Baba Cin, oğlunun dört yıldır Tunceli'de görev yaptığını bildirerek, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir ay önce Diyarbakır'a gitti. Oğlum bir an önce evlenmek istiyordu. Çekindiği bir şey yoktu. Askerliğinin acemi ve usta birliği de orasıydı. Kendisi severek nişanlandı. Bize, 'Tunceli iyi' diyordu. Bir ay önce izne geldiğinde düğünle ilgili konuşmuştuk. En son 2-3 gün önce görüşmüştük. Halimizi hatırımızı soruyordu ve orada yaşananları bize anlatmıyordu. Biz zaten neyin ne olduğunu biliyorduk. Vatan sağ olsun."

Şehit Cin'in fenalaşan yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin engelli ağabeyi Şeref Cin, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Bu arada şehidin köyündeki evlere Türk bayrağı asıldı.

Öte yandan şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in cenazesinin, yarın öğle namazını müteakip köyünde defnedileceği öğrenildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda dün yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin (24), kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.