Zonguldak

Sur'daki terör operasyonu

13:52 04 Şubat 2016
Sur'daki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in cenazesi, memleketi Zonguldak'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin naaşı, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Elvanpazarcık beldesine bağlı Çalça köyündeki baba evinin önüne getirildi.

Bu arada anne Azime Cin, "Devletini korusun diye şehit verdim", "Mekanın cennet olsun", "Hepimizin başı sağolsun", "Sabırlı olun", "24 yaşında anneni bıraktın", "Gencecik gittin", "Kıymetli pamuk yavrum" ve "Sen beni yaktın" şeklinde ağıtlar yaktı.

Diyarbakır'da görev yapan silah arkadaşları, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in annesi Azime Cin'in elini öptü. Anne Cin de oğlunun silah arkadaşlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Bu sırada Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in nişanlısı Büşra Aslan, tabuta sarılarak "Paşam, kocam ben de geleceğim yanına" , "Evlenmem annem ben de öleceğim" diyerek ağladı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve helallik alınmasının ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in cenazesi köy meydanına getirildi, Baba Şaban, anne Azime, ağabey ve kız kardeşleri köy meydanında taziyeleri kabul etti.

- Nişanlığısı son kez yüzünü görmek istedi

Şehidin cenazesinin, köy meydanına getirildiği sırada Büşra Aslan, tabuta omuz vererek, naaşı taşıyan askerlerden şehidin yüzünü görmek istediğini söyledi. Bu sırada Aslan'ın feryadını duyan bir asker gözyaşlarına hakim olamadı.

Tabuta sarılan Büşra Aslan, nişanlısını son kez görmek istediğini din görevlilerine ve askeri yetkililere iletti. Genç kızın tabutun başından ayrılmak istememesi üzerine yetkililer, şehidin naaşını açarak yüzünü gösterdi.

Bu sırada şehidin bazı yakınlarının sinir krizi geçirmesi üzerine sağlık görevlileri müdahale etti.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, AK Parti Zonguldak milletvekillleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş ile İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bazı belediye başkanları, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

Köy meydanında İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin (24), kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.