Zonguldak

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

15:56 05 Şubat 2016
Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve teşkilat üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Çakır ve beraberindeki heyet, Ereğli Adliyesi'ne gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fatih Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 Ocak'ta partisinin 35. Olağan Genel Kurulu'nda ve çeşitli grup toplantılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında asılsız ve mesnetsiz iftiralarda bulunduğunu söyledi.

Partililerin yanı sıra vatandaşların da Ereğli Adliyesi'ne gelerek Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildiren Çakır, "Seçilmiş bir Cumhurbaşkanına bu tür sözlerin söylenmesinden dolayı duyduğumuz rahatsızlığımızı dile getirdik ve suç duyurusunda bulunduk. Yaklaşık 60 kişi suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hakaret olarak görüyoruz. Bundan dolayı da savcılığa suç duyurusunda bulunduk" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.